Bár a 2014-es szezon kezdete előtt úgy tűnt, hogy a Mercedes mellett a Williams lehet a másik élmenő, a grove-i csapat “szokásához híven” beleszürkült a mezőnybe, miközben az eleinte katasztrofális formában lévő Red Bull a második erővé nőtte ki magát.


A Williams legutóbb, Monacóban a Q3-ba sem jutott be, és bár a futamon kettős pontszerzésre is esélyük volt, végül csak Felipe Massával hoztak egy 7. helyet. A Monacói Nagydíjon motorhiba miatt kiesett Valtteri Bottas szerint ezen a hétvégén, Kanadában akár a Red Bull-lal is bírhatnak majd. 
“Azt hiszem, küzdhetünk ellenük. Nem lesz könnyű, tényleg nagyon fejlődnek, de valószínűleg Monaco volt az idei legkedvezőbb helyszínük. Papíron nekünk Monaco volt az egyik legnehezebb pálya. Elméletben Kanada viszont feküdhet nekünk a hosszú egyenesek miatt” – utalt a finn a Red Bull gyenge pontjára, és a Williamsben is dolgozó Mercedes-motor nyújtotta előnyre.
A 2013-ban a félig esős időmérőn a 3. rajthelyet elcsípő finn azért elismeri, hogy a Williamsnek is megvannak a maga gondjai: “Tudjuk, hogy Kanadában hűvös lehet, és gondot okozhat az első gumik felmelegítése, szóval ezt mindenképp orvosolnunk kell. Ismerjük a problémát, igyekszünk megoldani.”