A bajnokságot vezető Nico Rosberg és a Ferrariból mindent kifacsaró Fernando Alonso mellett csak a Force Indiá-s Nico Hülkenberg szerzett pontot minden idei futamon. A német pilóta Monacóban újabb 5. helyet szerzett, 47 pontjában a bajnokságban is az 5. Nagyon jó hangulatban várja a folytatást.


“Ez a Forma-1-es pályafutásom eddigi legjobb sorozata, nagyon élvezem a versenyzést. Sokszor mondtam már, hogy az egyenletes teljesítmény az erősségünk, és ezt Monacóban egy újabb 5. hellyel bizonyítottam. Monaco nem a kedvenc pályánk, nem is a legrosszabb pályánk, de ott is sikerült újabb nagyszerű eredményt hozni” – magyarázza a német, aki a Kanadai Nagydíjtól is hasonlót remél. 
“Nehéz előre megtippelni, hogyan szerepelhetünk majd Montrealban. Elvileg fekszik nekünk a pálya, de futamról futamra változnak az erőviszonyok. Jó, hogy megint a szuperlágy és a lágy gumik jönnek, mert szerintem a lágyabb keverékek jobban passzolnak az autónkhoz.” 
“Versenyhétvégeként a Kanadai Nagydíj az egyik kedvencem a város pezsgése és az egyedi pálya miatt. A gyors körhöz jó végsebesség kell, az autónak jól kell bírnia a kerékvetőket, és bátornak kell lenni, hogy minél közelebb merészkedjünk a falakhoz.”
F1: Hülkenbergnek sose ment ilyen jól 3


Monacóban a csapattárs, Sergio Perez a kelleténél is közelebb került, hiszen már a futam elején koccant Jenson Buttonnal, kiesett. Montrealban újra pontokat akar.
“Az elkeserítő monacói futam után szeretnék újra az autóba ülni és a lehető legjobb eredményt hozni a csapatnak! A pontszerzés a cél. Nagyon szeretek Kanadában versenyezni, jó apálya, gyors, technikás. Egy kicsit amolyan hazai verseny is nekem, Mexikó nincs olyan messze, mindig vannak mexikói szurkolók.”
“És szép emlékeim is vannak Montrealról. 2012-ben a mezőny végéről indulva a 3. lettem. Elképesztő verseny volt, az egykiállásos stratégiám tökéletesen működött. Az volt a második F1-es dobogós helyezésem, csodálatos érzés volt. Remélem, hogy hamarosan újra megtapasztalom!”