A Sauber bő 20 éves Forma-1-es története legrosszabb idénykezdését produkálta 2014-ben, hat futam alatt egyetlen pontot sem szereztek, sőt, a kiesések miatt a helyezések alapján még Caterham is megelőzi őket, nem is beszélve a Monacóban már a a ponttáblázatra is feliratkozott Marussiáról.
A svájci Blick veterán szakújságírója, Roger Benoit a Sauberhez hasonlóan a 90-es évek elején indult Jordan-csapat főnökét, Eddie Jordant kérdezte a svájciak helyzetéről, Jordan szerint itt lenne az ideje eladni a hinwili alakulatot, ő maga áldja a napot, amikor ezt megtette. (Az egykori Jordan ma a Force India.)


“Az volt a pályafutásom legjobb döntése. Azóta tudom élvezni az életem minden egyes napját. A Sauber sosem volt még ekkora válságban, de én mindig is drukkoltam nekik, mert Peter Sauber (alapító-résztulajdonos) a Forma-1 legrendesebb embere. Magamról már nem mondhatnám el ugyanezt!” – magyarázta az extravagáns ír.
“Viszont egyértelmű, hogy eljutottak arra a pontra, ahonnan nem mehet minden ugyanígy tovább. A legjobb megoldás az eladás lenne, mielőtt még nagyobb lesz a baj. Nem szívesen mondom ezt, de a Sauber egyszerűen nem képes már megbirkózni az anyagi és a motorral kapcsolatos nehézségekkel” – állapította meg Jordan.
A Saubert Peter Sauber és a csapatfőnök, Monisha Keltenborn birtokolja, a csapat hinwili bázisa pedig igen jól felszerelt, jó vétel lehetne bárkinek. Gondot jelent viszont, hogy a hírek szerint már van egy csapat a piacon, a Forma-1-ből kiábrándult Tony Fernandes is el akarja adni a Caterhamet, F1-es csapatostul, sportkocsigyárastul, úgy ahogy van. 
Monacóban lehetséges vevőként megkérdezték az egykori Benetton- és Renault-főnök Flavio Briatorét is, hogy érdekelné-e egy ilyen üzlet: “A tuti, hogy egy ilyen csapat csak veszteséget termel, engem pedig nem vonz, hogy veszteséges csapatot vásároljak.”