Egy 2011-es privát bemutató, majd a tavaly nyári silverstone-i ifjoncteszt után a Williams női tesztelője, Susie Wolff szerdán teljes értékű Forma-1-es teszten is bemutatkozott Barcelonában. A pilótanő az 5. idővel, azaz a tízfős mezőny első felében zárt, igaz, a teszteredmények nem túl mérvadók. Ő maga sem gondolja, hogy innen már egyenes az út a 2015-ös versenyzői ülésig.


“Erről mindenképp korai lenne még beszélni. Büszke vagyok a csapatra, és nagy lehetőségem van idén a bizonyításra. Jól kell végeznem a munkámat, a mai nap jó is volt, de most már a szabadedzésekre koncentrálok” – mondta Wolff, aki legközelebb a Brit Nagydíj első edzésén lép pályára, 22 év után az első nő lesz, aki versenyhétvégén vezet.
“Nyilván minden versenyző álma az, hogy a rajtrácsig jusson, de a Forma-1 világa kemény, nagyon nehéz odáig jutni, nagyon sokan próbálkoznak, én pedig csak egy vagyok közülük.”
A 31 éves pilótanő igyekszik nem foglalkozni a rá irányuló figyelemmel a hazai pályás bemutatkozás előtt.
“Nem foglalkozom az emberek elvárásaival, ugyanis tudom, hogy egyesek arra számítanak, hogy csúnyán le leszek maradva, mások, például a csapatom viszont jó munkára számít. Én ma is csak azzal foglalkoztam, hogy a csapat számára hasznosan dolgozzak. Az időeredményekre rá sem néztem, a saját céljaimra koncentráltam.” 
F1: Nem számít a pilótanő 5. helye 3


“A csapat kitűzte, hogy melyik gumival milyen eredményt kellene hoznom, én ezzel foglalkoztam. Szóval persze, jó volt végül a mezőny első felében végezni, és bár ez itt a Forma-1, a lényeg most az volt, hogy magamból kihozzam a maximumot, nem az, hogy a többiekhez képest hogyan teljesítek.”
Wolff a teszt elején egyszer kipördült, azt mondja, egyszerűen meglepte az idei motorok nyomatéka: “A nyomaték miatt volt! Az csak a második köröm volt, harmadikból negyedikbe váltottam, a jobb hátsó megcsípte a kerékvetőt, és kitört az autó fara. Nem volt valami nagy dolog, de hasznos lecke volt.”