A Mercedes az első öt futam megnyerésével – négy kettős győzelemmel – gyakorlatilag máris lezárta a 2014-es F1-es konstruktőri bajnokságot, a legközelebbi üldöző, a Red Bull is több mint 100 pontos lemaradásban van (197 – 84).
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A bajnokok ennek ellenére nem adták még fel, a cél továbbra is a címvédés, az autót folyamatosan fejlesztik, a Renault is dolgozik a motoron, és még az üzemanyag-szállító Total is újabb benzinkeverékekkel szolgál a Red Bullnak.
“Az elsődleges célunk, hogy idén is képesek legyünk győzni. Ha versenyképesek leszünk, akkor amíg csak matematikailag lehetséges, a bajnoki címért küzdünk” – szögezte le a tulajdonos, Dietrich Mateschitz. 
“Akár egy új benzinkeverék is hozhat 20-30 lóerőt. Sosem a miénk volt a legerősebb motor, de mindig is jó csomagunk volt összességében. Talán az Osztrák Nagydíj lehet a fordulópont” ? utalt a bő egy évtized után feltámasztott, a Red Bull által szervezett júniusi versenyre. “Jó autónk van. Két másodperces hátránnyal kezdtünk, de mostanra sokkal jobban állunk.”
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Mateschitz jobbkeze, a motorsportfőnök Helmut Marko is azt nyilatkozta, hogy a hazai pályán derülhet majd ki, milyen esélyeik lehetnek még idén:”Az Osztrák Nagydíj lesz a mérce. Addigra minden paraméter összeáll és a motor is rendben lesz. Majd akkor kiderül, milyenek a kilátásaink.”
Bár a Renault-val idén megégették magukat, a Red Bullnál nem gondolkodnak komolyan a motorszállító lecserélésén.
“Kire is válthatnánk? Pillanatnyilag nincs alternatíva, a Renault-val pedig hosszú távú szerződésünk van. Remélem, hogy az idény közepére sikerül a Mercedes előnyét befoghatóra csökkenteni. A remény hal meg utoljára!” – mondta Mateschitz.