Valtteri Bottas alapvetően elégedett a Spanyol Nagydíjon elért ötödik hellyel, de szeretett volna Sebastian Vettel előtt maradni. Ez nem sikerült, a címvédő a 15. helyről indulva is a finn előtt ért célba.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Nagyon örülök az eredményünknek, a tíz pont nagyon jó” – értékelt Bottas. “A pontszerző hely egyetlen pillanatig sem volt veszélyben, a maximumot hoztuk ki a gumitaktikából, és én is az autóból.” Bottas a rajt után egy ideig harmadik volt, simán hagyta faképnél Daniel Ricciardót, az első bokszkiállásnál azonban a Red Bull könnyedén a Williams elé vágott.

“Nagy kár, hogy a végén Vettel olyan gyorsan a nyakamba esett, de a pontokat legalább hoztuk. A csapaton belüli hangulat természetesen jobb, amikor gyorsabbak vagyunk, most mindenki elégedett lehet.”

“Eddig az összes versenyen a pontokért küzdöttünk, ami nagyon jó érzés, ki vagyunk éhezve a hasonló folytatásra. Még többet akarunk!”

Felipe Massának nem volt szerencsés versenye, a brazil végül kicsúszott a pontszerzők közül. “Jól rajtoltam, több pozíciót is nyerhettem volna, de Ricciardo útban volt” – panaszkodott Massa. “Működhetett volna a három kiállás, ha tiszta első etapot futhatok, de sajnos sok autó volt előttem, nagyon elrongyolódtak a gumik. Előny helyett így aztán én kerültem hátrányba, ma nem nekem kedveztek a dolgok.”