Nagy kínlódással kezdte az idei szezont a Lotus, de úgy tűnik, hogy a csapat kezd magára találni. A Spanyol Nagydíj összes edzésén jól szerepelt az istálló, és ugyan Pastor Maldonado rögtön a Q1 elején összetörte az autóját, Romain Grosjean ötödik helye jelzi, hogy mostantól oda kell figyelni a Lotusra is.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Az egész csapat számára nagyon pozitív dolog, hogy ott vagyunk a rajtrács harmadik sorában” – lelkendezett Grosjean, aki mindkét Ferrarit maga mögé tudta utasítani. “Végre ott vagyunk, ahol szerettünk volna, és lehet még ennél jobb is.”

“A verseny érdekes lesz, mert nehéz előzni ezen a pályán. Az első etapban a lehető legjobban próbálom majd kímélni a gumikat, hogy kiderüljön, meddig tartanak ki. Meglátjuk, hogy mit érhetünk el holnap, de mondanom sem kell, jó lenne szerezni végre néhány pontot.”

Maldonado nagy esélyt dobott el a hibájával. “Jó esélyem volt arra, hogy jól szerepeljek ezen az edzésen, de a hármas kanyar kijáratában sajnos elveszítettem az autó hátulját” – mondta a venezuelai. “Ki kell elemeznünk, mi történt, és persze rendbe kell raknunk az autót.”

“Kifejezetten versenyképesek voltunk ma a tempót tekintve, folyamatosan javultunk ezen a hétvégén. Legalább maradtak gumijaink, így tudunk variálni a stratégiával, amely jelenthet pár helyet holnap.”