Valtteri Bottas talán saját magát is meglepve szerezte meg a negyedik helyet a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. A finn négy tizeddel maradt el a harmadik helyen végzett Daniel Ricciardótól, csapattársát, a tapasztalt Felipe Massát viszont majdnem nyolc tizeddel elkalapálta.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Nagyon jó érzés, különösen azért, mert az időmérőig ez egy kifejezetten nehéz hétvége volt” – mondta Bottas. “Az időmérőre több komoly módosítást is végrehajtottunk a beállításokban, és ezek meghozták a várt eredményt.”

“Ma sokkal jobban éreztem magam az autóban, elégedett vagyok a negyedik hellyel. Itt nehéz előzni, szóval nagyon igyekszem majd, hogy legalább megtartsam ezt a pozíciót. A Mercedes verhetetlen, a Red Bull gyorsnak tűnik, de azért jó versenyünk lehet.”

Massa nem volt elégedett. “Csalódott vagyok, és csak magamra lehetek mérges” – nyilatkozta a brazil. “A 10-es kanyarban elveszítettem az autó hátulját a féktávon, nem volt benne semmi műszaki hiba, kizárólag az én hibám volt.”

“Az edzés többi szakaszában jól teljesítettem, bosszantó, hogy pont akkor nem figyeltem eléggé, amikor a legjobban számított. A verseny hosszú, az autó jó, innen is szép eredményt érhetünk el.”