Kimi Räikkönent 2002-ben kétszeres bajnok elődje, Mika Häkkinen személyes ajánlásával szerződtette a McLaren. A fiatal finn a wokingi csapatnál sztárrá nőtte ki magát, majd 2007-ben a Ferrarival a világbajnoki címig is eljutott.
F1: Räikkönentől ez kevés! 1
F1: Räikkönentől ez kevés! 2

F1: Räikkönentől ez kevés!

F1: Räikkönentől ez kevés!

F1: Räikkönentől ez kevés! 4
Fotó megosztása:
F1: Räikkönentől ez kevés! 5


A ralis szünet, majd a nagyszerű lotusos visszatérés után Räikkönen idén már újra a Ferrarinál versenyez, azonban egyelőre nem szerepel valami fényesen, Fernando Alonso árnyékában van. Häkkinen szerint ennél több kell.
“Kiminek gondjai vannak, amiket meg kell oldani. Pillanatnyilag Alonso agyonveri, nem kis különbség van kettejük között. Eltelt négy futam, én azt gondoltam, hogy eddigre belerázódik. Az autója azért nem annyira pocsék, hogy ne tudjon mit kezdeni Alonsóval” – mondta 1998 és 99 győztese. “Kiminek most már mutatnia kellene valamit.”
Räikkönen közismerten utálja a szimulátoros munkát, ha csak teheti, nem ül bele, de Häkkinen szerint akár azzal, akár anélkül, de valahogyan fel kell készülnie az európai szakasz kezdetére:
“A szimulátor egy jó eszköz. Nagyon sokféle beállítást ki lehet próbálni vele. Persze nem akarok tanácsokat osztogatni Kiminek, felteszem, hogy világbajnokként amúgy is a problémák megoldására összpontosít, arra koncentrál, hogy legyőzhesse a csapattársát és tisztességesen teljesítsen.”