Nico Hülkenberg az alsóbb kategóriákban amolyan szupersztárnak számított, majd a Forma-1-be kerülve is jó néhányszor megvillantotta a tehetségét a Williamsnél, a Force Indiánál és a Saubernél is.
2014-re esélyes volt a Ferrarihoz, a McLarenhez, de nem őt választották, sokan aztán azért drukkoltak, hogy Pastor Maldonado helyett ő kapja Kimi Räikkönen helyét, de a nagycsapathoz való előrelépés újra elmaradt, a Force Indiához tért vissza.
F1: Hülkenberg sem érti, hogyan lett sztárverő 1
F1: Hülkenberg sem érti, hogyan lett sztárverő 2

F1: Hülkenberg sem érti, hogyan lett sztárverő

F1: Hülkenberg sem érti, hogyan lett sztárverő

F1: Hülkenberg sem érti, hogyan lett sztárverő 4
Fotó megosztása:
F1: Hülkenberg sem érti, hogyan lett sztárverő 5


Az idény első, tengerentúli szakasza azonban azt mutatja, jól választott. A négy eddigi versenyen két-két 6. és 5. helyet szerzett, 36 pontjával a bajnokság 4. helyén nagy neveket, bajnokokat maga mögött tudva áll. Ő maga is meg van lepve.
“Nem számítottam erre, és szerintem senki más sem számíthatott rá. A téli tesztelés jó volt, de nem ennyire jó. Hatalmas eredmény ennyi pontot szerezni” – mondta.
A német pilóta nagyon reméli, hogy a nagycsapatoknál jelentősen kisebb keretből dolgozó silverstone-i alakult képes lesz tartani a szintet. 
“Nem látom akadályát, hogy továbbvigyük a lendületet, de ahogy a Forma-1-ben minden évben, most a fejlesztési verseny dönt. Folyamatosan javítani kell a teljesítményt. Talán a későbbi szakaszban a nagyobb költségvetésű nagyok már előnyben lesznek, de szerintem jó helyzetben vagyunk.”