Csak egyik autójával szerzett pontot a Williams a Kínai Nagydíjon, a csapatnak nehéz versenye volt. Valtteri Bottas Nico Rosberggel koccant a rajt után, Felipe Massa Fernando Alonsóval ütközött, aztán egy bokszhiba lenullázta a versenyét.


“Jó versenyem volt, annak ellenére, hogy a rajt után volt néhány koccanásom. Ezekkel vesztettem pár helyet” – mondta a hetedikként leintett Bottas. “Az egész versenyt telemetria nélkül csináltam végig, ami soha nem egyszerű. Az egész hétvégén fejlődtünk, aminek örülök, remélem, a lendület kitart a Spanyol Nagydíjra is.”

Massának az első kiállásánál összecserélte a hátsó kerekeit a csapat, és ugyan rájöttek a hibára, a csere-berével rengeteg idő ment el. “Ma is jól rajtoltam, és bár összeértem Fernandóval, az autó nem sérült meg” – nyilatkozta Massa. “Volt egy hiba az első kiállásomnál, amely gyakorlatilag a versenyembe került, az utolsó helyre állhattam vissza.”

“Bosszantó helyzet volt, gondoskodnunk kell róla, hogy ne forduljon elő újra. Szerencsére van idő a kemény munkára a Spanyol Nagydíjig.” Rob Smedley főmérnök szerint a hibát ki kell vizsgálni, mert értékes pontokat veszített miatta a csapat.