A szezon első két versenyén világosan látszott, hogy az egyébként jó Williams teljesen elveszett az esőben, a szezonnyitón részben az időjáráson ment el a dobogós eredmény. Azóta sokat dolgozott a hátsó kerekek tapadásán a csapat, ennek eredménye az esős kínai időmérőn is látszott: Felipe Massa és Valtteri Bottas gond nélkül jutottak a Q3-ba, a hatodik és hetedik rajthelyet szerezték meg.


“Nehéz nap volt a mai, az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk” – mondta Massa. “Szerencsére a lehető legtöbbet tudtuk kihozni a körülményekből, ami mutatja, hogy sikerült javítani az esős teljesítményünkön. Jó látni ezeket a lépéseket.”

“A holnap érdekes lehet, mert szárazon versenyképesebbek vagyunk, ez jó futamot ígér. Ígéretes, hogy mindkét autónk az első tízben van, meg kell próbálnunk javítani ezen az eredményen.”

Bottas Massához hasonlóan érzi az előrelépést. “Pozitív nap volt, sikerült javulnunk az esőben” – fogalmazott a finn. “A fejlesztések, amelyeket ide hoztunk, száraz körülmények között abszolút beváltak, de jó látni, hogy már esőben sem vagyunk elveszettek. Jó irányba megyünk, a kemény munka meghozta gyümölcsét. Az adatok alapján szárazon versenyképesebbek vagyunk, így minden adott ahhoz, hogy vasárnap feljebb lépjünk.”