Nagyon sok kritika éri mostanában a Forma-1-et, némelyik jogos, némelyik mondvacsinált, de legfőképp az őszinteség hiánya bosszant. Kevesen mondják meg kerek perec a véleményüket, inkább csak diplomatikusan csűrik-csavarják a szót, ahelyett, hogy az arcukról leolvasható, valódi gondolatokat osztanák meg a sajtóval.

Legjobb példa erre Sebastian Vettel esete, aki egy óvatlan pillanatban kibökte, szerinte szarul szólnak a 2014-es autók. Lett is ebből világra szóló balhé, egy négyszeres világbajnok nem mondhat ilyet! Német források szerint az FIA-elnök levélben dorgálta a címvédőt, hogy az ilyesmikkel a sportág rossz hírét kelti – ez pedig akár büntethető is a Sportszabályzat alapján.

Nyilván a káromkodásnak nincs helye, de azért elkelne több önálló, őszinte vélemény a paddockból, erre pedig nagyon jó példa a Stefano Domenicali távozását kommentáló nyilatkozatok halmaza. Alonso például agyondicsérte leköszönő főnökét (annak ellenére, hogy egyes információk szerint ő eszközölte ki a távozást): “Szerintem mindent megtett, amit kértek tőle, mindenkinek megadott mindent, de az eredmények nagyon fontosak, a Ferrarinál pedig hatalmas a nyomás, szóval valószínűleg azért hozta meg ezt a tiszteletreméltó döntést, hogy más irányba indulhassunk, előreléphessünk. Az együtt töltött időre pedig jó szívvel tekintek.”

Ezzel az eszmefuttatással csak a következő GIF animációhoz akartam kilyukadni. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnökének egy mozdulatában benne van minden, amit erről az ügyről tudnunk kell. Ahogy Stefano Domenicali csapatfőnökre pillant, az többet ér ezer sajtóközleménynél.

F1: Pofátlanul vicces GIF Domenicali távozásáról 1