A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo személyesen ült le beszélgetni Fernando Alonsóval a Bahreini Nagydíj előtt. Montezemolo a találkozón részletesen elmagyarázta, miért küszködik a Ferrari, az elnök valószínűleg ezzel próbálta elejét venni az elégedetlen nyilatkozatoknak. Tavaly volt egy csörte a felek között, ezt most próbálják elkerülni.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Az elnök eligazítást tartott Alonsónak

F1: Az elnök eligazítást tartott Alonsónak

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Montezemolo vasárnap reggel bejött hozzám, olyan tíz percet dolgoztunk közösen” – mondta Alonso. “Próbáltunk összeszedni mindent az első két versenyről, és hogy mik lesznek a következő lépések.”

“Át akarta adni az üzenetet, hogy a Ferrari százszázalékos erőbedobással küzd, a pálya mellett is mindenki éjjel-nappal dolgozik, mert senki sem elégedett. Nagyon egységes a csapat, az elnök úr is száz százalékig biztos lehet benne, hogy napi 24 órában fogunk dolgozni a kedd-szerdai teszten. Addig nem nyugszunk, amíg nem javul a helyzet.”

Alonso reméli, hogy a folytatásban olyan pályák is jönnek, amelyek a Ferrarinak kedveznek, de addig is sokat kell dolgoznia a csapatnak. “Jó lenne, ha lenne egy kis plusz tempónk, és mindenkivel tudnánk csatázni. Ez jelenleg hiányzik, de legalább szereztünk néhány pontot. Ha a következő egy-két versenyen gyorsabbak leszünk a Williamsnél vagy a Force Indiánál, elmondhatjuk majd, hogy az említett csapatoknál gyorsabbak vagyunk a kanyarokban.”

“Pályáról pályára változhat a helyzet, de minden területen javulnunk kell, hogy jó eredményeket érjünk el a következő versenyeken.”