Az első két versenyen nem volt szerencséje az időjárással a Williamsnek, Bahreinben azonban normális időmérőt futhatott a csapat. Valtteri Bottas a negyedik, Felipe Massa a nyolcadik helyet szerezte meg, de Daniel Ricciardo büntetése miatt egy-egy helyet mindketten előrelépnek. Bottasnak jó esélye van a dobogós hely megtartására, de Massa is felkapaszkodhat.

Fotó: Europress
Fotó: Europress

F1: Most kijött a lépés a Williamsnek

F1: Most kijött a lépés a Williamsnek

Fotó: Europress
Fotó megosztása:
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Jó időmérő volt, úgy érzem, sikerült kihoznunk a maximumot az autóból” – mondta Bottas. “A Red Bull büntetése után harmadikak vagyunk, jó látni, hogy az elmúlt versenyek után végre a maximumot tudtuk elérni szombaton. Ezen a hétvégén nem tettünk meg túl sok kört, szóval biztosan tudunk még javulni itt-ott. Jó stratégiával és a lehetőségek kihasználásával jó eredményt érhetünk el.”

Noha a téli teszteken Massa futotta a legjobb időt Bahreinben, ezúttal gyengébben ment a brazil. “Nem volt könnyű időmérő” – értékelt a brazil. “Elkövettem néhány hibát a Q3-as körömben, de egy kicsit túlkormányzott volt az autó, emiatt időt veszítettem. A hetedik helyről indulok, hosszú lesz a verseny, sok minden megtörténhet. Versenyképesnek látszunk, amit jó látni: rólunk is szólni fog a holnapi harc.”