Az unalmasan csordogáló Maláj Nagydíj egyik legizgalmasabb pillanata volt, amikor Felipe Massát arra utasította a Williams, hogy engedje maga elé Valtteri Bottast. A brazil valószínűleg nem számított arra, hogy a Ferrari után a Williamsnél is ilyen üzenetet kap, számítani lehetett arra, hogy nem fog engedelmeskedni. A befutóig maradt a sorrend, Massa lett a hetedik, Bottas a nyolcadik.


“Nincs mit mondanom” – kezdte Massa. “Harcoltam a végéig, és pontosan ezt akartam tenni. Harcolni fogok a karrieremért, és mindenért, ami helyes. Nem is tettem semmi rosszat, üldöztem Jenson Buttont, és volt esély rá, hogy elkapjam. Valtteri engem sem tudott megelőzni, miért gondolja bárki, hogy akkor Jensont meg tudta volna?”

“Nem bánom, amit tettem. Olyan irányba próbáltam vinni a dolgokat, amely szerintem helyes, és végül mindketten pontot szereztünk. Nagyon tisztelem a csapatot, és szerintem a csapat is engem, ez pedig nagyon fontos.”

Bottas már a verseny elején üzengette rádión, hogy gyorsabb Massánál, megelőzni mégsem tudta. A verseny után egyértelműen sértődöttnek tűnt a finn. “Szerintem egyértelmű, gyorsabb voltam nála” – vélekedett Bottas. “Le kell ülnünk a csapattal megbeszélni a dolgot, és átnézni az adatokat. Azokból kiderül, hogy lett volna-e esélyem elkapni Jensont, úgy éreztem, hogy igen.”

A csapatfőnök Claire Williams egyelőre nem próbált meg igazságot tenni. “Ez egy versenysport. Nehéz ez a helyzet, mert a csapat érdekeit is nézni kell: azért vagyunk itt, hogy a lehető legtöbb konstruktőri pontot szerezzük” – fogalmazott Williams, legalább kifelé jelentéktelenként kezelve az ügyet. “A végén mindkét autó eléggé felforrósodott, így annyit mondtunk a pilótáinknak, hogy gondoskodjanak a célba érésről.”