Fernando Alonso a Maláj Nagydíjon csak annak örülhetett, hogy az utolsó körökben megelőzte a kétkiállásos taktikát végigvivő Nico Hülkenberget, így megszerezte a negyedik helyet. A dobogóra nem sok esélye volt a spanyolnak, aki úgy látja, sok munka vár még a Ferrarira.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“A malajziai verseny soha nem könnyű” – összegzett Alonso, aki gyakorlatilag az egész versenyen Hülkenberggel játszott adok-kapokot. “Küzdenünk kellett, de a végén nálam volt az előny, és sikerült is előznöm.”

Alonsónak az előzés ellenére is 11 másodperc volt a hátránya a célban – de nem az első, hanem a harmadik helyezett Sebastian Vettelhez képest. “Nem volt egyszerű verseny számunkra, és azt kell mondanom, hogy egyelőre nincs olyan tempónk, mint a Mercedesnek és Red Bullnak. Ezen muszáj javítanunk a következő versenyre, de az is igaz, hogy legalább nulla technikai problémánk volt. Az elejével akarunk menni, dolgoznunk kell a teljesítményen.”

Hülkenberg nem volt csalódott, hogy Alonso végül megelőzte, számított erre. “A rajt után kényelmes pozícióba kerültem, így könnyebb volt kímélni a gumikat és odafigyelni a fogyasztásra” – mondta a Force India pilótája. “Alonso élve felfalt, de tudtam, hogy esélyem sincs magam mögött tartani, meg sem próbáltam.”

“A McLaren és a Williams támadásától tartottunk, összességében nagyon jól teljesítettünk. A kétkiállásos taktika egyetlen negatív tapasztalata, hogy az autó elég gyenge volt az utolsó etapban.”