Az Ausztrál Nagydíj után nagyon sokan igen kiábrándítónak találták az új, 2014-es Forma-1-et, az akciószegény verseny, a halk motorok és az üzemanyag-spórolás együtt komoly sokkot jelentett.
Nem mindenki temeti azonban a sportágat, az idény első győztese, Nico Rosberg szerint jó irányba indult a sportág az új szabályokkal és az 1,6 literes turbós V6-os erőforrásokkal.
Rosbergnek bejön az új Forma-1 2


“Jó ez a Forma-1 számára. Minden megkeveredett egy kicsit, ami nagyszerű. A sportágnak kell az ilyesmi. És nagyon korszerű is. Nagyon-nagyon energiatakarékos, ami jó irány” – mondta az Autosportnak.
“Ami a vezetést illeti, az is élvezetes. Lassabb lett, mint tavaly, ami nem tetszik, de már hozzászoktam és észre sem veszem, hogy alacsonyabb a tempó. Szóval minden rendben. Az autóban ülve elég bonyolult azért, mert nagyon sok mindenre kell figyelni, eltart majd egy darabig, amíg minden rutinná lesz.”  
Valtteri Bottasnak cseppet sem volt unalmas a melbourne-i futam, hiszen egy vezetői hiba után kénytelen volt a versenyképes Williamsszel átfűzni magát a mezőnyön – természetesen szerinte is jó az új F1. 
“Élvezetes volt. Igazi versenyzés, ennyire még soha nem élveztem. Ami engem illet, egyáltalán nem kellett spórolnom. Persze, a biztonsági autó is segített, azzal meg lehet takarítani valamennyit, hogy később lehessen nyomni, és a gumik is kiszámíthatóbbnak tűnnek, mint tavaly. Szerintem élvezetes volt a verseny, és remélhetőleg a nézőknek is megfelel.”