Valtteri Bottas Melbourne-ben szerzett hatodik helye azt jelenti, hogy a Williamsnek máris kétszer annyi pontja van, mint amennyit tavaly szerzett. Lehetett volna ez több is, ha Felipe Massát nem üti ki Kobajasi Kamui fékhibás Caterhamje a rajt után, illetve Bottas is előrébb kerülhetett volna, ha nem követ el egy buta hibát.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A hatodik helyen állt, amikor a nagy sietségben érintette a falat autójával, emiatt jobb hátsó defektet kapott. A finn pilóta visszaesett a 16. helyre, de nagy szerencséjére a bokszba menet elhagyta a kerekét, emiatt pedig be kellett küldeni a biztonsági autót. Ez a biztonsági autós szakaszt okozó Bottasnak is lehetőséget adott arra, hogy visszaküzdje magát, végül az eldobottnak tűnt hatodik helyig ért vissza.

“Az autó nagyon jól teljesített ma, ez jó jel a szezon hátralévő részére” – mondta Bottas. “Elégedettek lehetünk azzal, amennyit tavalyhoz képest előreléptünk. Magamra egy kicsit mérges vagyok, mert túl keményen nyomtam, és a defekt miatt nagyon visszaestem.”


“A versenyt innentől azzal töltöttem, hogy kijavítsam a hibát, és szerencsére sikerült is előznöm néhányat. Tanulnom kell ebből a napból, hogy ilyen hibát ne kövessek el még egyszer. Előrébb is kerülhettünk volna, de így is nagy köszönettel tartozom az egész csapatnak.”