A téli tesztek során az a kép alakult ki, hogy a gyári Mercedes mellett az idén már szintén a németek motorját használó Williams lehet majd az idény elejének favoritja, azonban a grove-i csapat nem mutatott túl sokat az Ausztrál Nagydíj első edzésnapján.
A csapathoz idénre Pastor Maldonado helyére érkezett Felipe Massát a nap végén arról kérdezték, optimisták-e a hétvége további részét illetően.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Igen, persze. Így kell gondolkodnunk, ebben kell hinnünk. Igyekszünk megérteni a beállításokat és azt, milyen irányba induljunk holnap. Ma erre koncentráltunk, holnap még sokat javulhatunk” – mondta a veterán.
“Jó volt, hogy sok kört mentünk ma és lehetőségünk volt kitapasztalni, hogyan viselkedik az autó ezen a pályán. Műszaki problémánk egyáltalán nem volt, ami nagyon jó, ugyanis a megbízhatóság kulcsfontosságú lesz ezen a hétvégén. Bőven lesz még munkánk este a beállítások optimalizálásával, de összességében pozitív volt a nap, elégedetten futunk neki a hétvégének.”
Ami a riválisokat illeti, Massának nem volt meglepő, hogy a szokásos nevek voltak az élen: “Szerintem cseppet sem meglepetés, hogy a Mercedes volt a legjobb, és láttam, hogy a Ferrari is elég erős. Talán a McLaren is odaér még, a Red Bull pedig az idei legjobb formáját mutatta az edzésen. De korai lenne még biztosat mondani, majd meglátjuk!”
A tavaly borzalmas mélységekben járó brit csapat 2014-re két jó döntést is hozott: az egyik a Renault-ról a Mercedes erőforrásaira való váltás, a másik pedig a szponzori tízmilliókkal kitömött, gyors, de autótörésre hajlamos és raplis Maldonado elengedése, és a tapasztalt, a ferraris másodhegedűsi évek után bizonyítási vágyban égő Massa szerződtetése.
F1: A Williamsből is lehet még valami 3


A brazil pilótát korábban nagyon dicsérte már a csapat, és az idén a Williamsnél második évét kezdő Valtteri Bottas is sokkal jobban megvan vele:
“Úgy gondolom, idén egy csapatjátékostól többet tanulhatok majd, mint tavaly. Idén egy tapasztaltabb versenyzőnk van (Massa személyében), aki egészen más (mint Maldonado), nyitottabb, sokkal jobban hajlik a csapatmunkára, több információval szolgál.”
“Szerintem az mindig sokat segít, ha megosztjuk az információkat, mindketten igyekszünk hozzátenni a magunkét a csapat teljesítményéhez és a lehető legjobb visszajelzéseket adjuk.”