Felipe Massa szerint a Williams a lehető legjobb döntést hozta, amikor Mercedesre váltott az elmúlt két szezonban használt Renault-motorokról. Az előszezonban magasan a Mercedes V6-os turbómotorja tűnt a legmegbízhatóbbnak, ez nagy előnyt jelenthet a Williams számára.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“A legjobb, amit a Williams tehetett, hogy aláírt a Mercedesszel” – jelentette ki Massa, aki korábbi 12 F1-es idényében csak Ferrari-motoros autót vezetett. “Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a Mercedes dolgozik, nagyon profik és nagyon értik a dolgukat.”

“Nem csak a motorral foglalkoznak, értik az autó működését, a beállításokat, és van egy csomó információjuk, amelyekkel a mi dolgunkat is megkönnyítik. Ez egy nagyon jó váltás volt.”

A Williams előszezonja pazarul sikerült, Massa és Valtteri Bottas is dobogóesélyes lehet Melbourne-ben. “Magabiztos vagyok, mert jó stáb jött össze. Nagyon hiszek a csapatban, őszintén hiszem, hogy versenyképesek lehetünk, és hogy tartani tudjuk a fejlesztési tempót.”

“A szélcsatornából nyert adatok és a valóság között szoros az összefüggés, minden, amit eddig hoztunk, a pályán is működött. Persze, ez még csak a kezdet, sok dolgunk van még, és végig a maximumon kell pörögnünk.”

A Williams a hírek szerint hétéves szerződést kötött a Mercedesszel, ennél hosszabb motorszállítói időszakra 1989 és 1997 között volt példa a csapatnál. Akkor a most lecserélt Renault volt a Williams partnere, ráadásul a rákövetkező két szezonban használt Mecachrome és Supertec-motor is a Renault V10-esének továbbfejlesztése volt.