Ron Dennis, a McLaren vezérigazgatója szerint nem kell aggódniuk a rajongóknak, a versenyek minőségére a kezdeti problémák ellenére sem lehet majd panasz az idén. Dennis is elismeri, lehetnek megbízhatósági gondok a szezon elején, de ezeket nem szabad túllihegni.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Az F1-nek megvan a maga közönsége, nekünk kell gondoskodni arról, hogy a versenyzés jó legyen. Az összetevők ugyanakkor változhatnak” – fogalmazott Dennis. “Amolyan teknős és nyúl szezonra számítok, furcsa versenyfutás lesz a megbízhatóság, valamint a fogyasztás és gumikopás miatt.”

“Kezdetben valószínűleg nagy lesz a lemorzsolódás, de idővel stabilizálódnak majd a dolgok. Kár lenne rövid távon megítélni a szabályváltoztatások hatását, szerintem a versenyzés az idén is nagyon érdekes lesz.”

Dennis szerint az F1 jövője is biztos lábakon áll, még úgy is, hogy bírósági ügye miatt Bernie Ecclestone-nak valószínűleg át kell adnia a stafétát valaki másnak. “Senki sem halhatatlan, előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor Bernie nélkül megy majd az F1. Ha nem lesz Bernie, az F1 is változni fog, de ezt is gond nélkül túléli majd.”