Az olasz La Gazetta dello Sport internetes hírlap  szerint Michael Schumachert lekapcsolhatták a lélegeztetőgépről. A versenyző menedzsere azt nyilatkozta ugyan, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok egészségi állapota már nem olyan törékeny mint korábban, de azt, hogy önállóan lélegezne nem erősítette meg.
A olasz sportlap pénteken tette közzé, hogy “Michael Schumacher már egyedül is képes lélegezni, lekapcsolták a gépekről”. A lap szerint a mesterséges kómában fekvő versenyző érzékeli a látogatók hangját, ennek hatására az arcán grimaszok jelennek meg, és olykor a kezét is felemeli. Eddig úgy tűnik, hogy ezek csak találgatások, mert sem a grenoble-i kórház, sem a hozzátartozók nem erősítették meg ezeket a híreket.

Schumi honlapján még mindig csak az a közlemény olvasható, melyet  Corinna Schumacherrel egyeztetve írtak meg: “Nagyon megható az a sok jókívánság, melyet a világ minden tájáról kapunk. Ez rengeteg erőt ad nekünk, köszönjük mindenkinek. Michael egy harcos, nem fogja feladni!”


Időközben Sabine Kehm (Schumacher menedzsere) újabb közleményt adott ki, miszerint továbbra is ébresztési fázisban van a német világbajnok, és sajnos semmi komolyabb változás nem következett be állapotában. Azt kéri, hogy mindenki hagyja figyelmen kívül azokat az információkat, amik nem az őt ápoló orvosoktól származnak.

Michael Schumacher kilenc hete szenvedett súlyos balesetet síelés közben, amely nyomán kómába került és az orvosok azóta is mesterségesen fenntartják azt. Kétszer megoperálták, a jelenlegi információk szerint az ébresztése zajlik.

A Ferrari a baleset óta minden nap közzéteszi egy-egy csapattag, F1-es szereplő vagy szurkoló Schumachernek szóló üzenetét, jókívánságát, a maranellói cég elnöke, Luca di Montezemolo pedig  szerdán a Genfi Autószalonon beszélt volt bajnokukról…. KATTINTS IDE A FOLYTATÁSÉRT!