A tavaly december végén síbalesetet szenvedett a 45 éves Michael Schumacher lassan tíz hete fekszik kómában súlyos agysérülésekkel a grenoble-i egyetemi kórházban. A hétszeres világbajnokról sajnos nem érkeznek jó hírek, sőt gyakorlatilag semmilyen hírek sem, de a szurkolók és egykori kollégái sem feledkeztek meg róla.
A Ferrari a baleset óta minden nap közzéteszi egy-egy csapattag, F1-es szereplő vagy szurkoló Schumachernek szóló üzenetét, jókívánságát, a maranellói cég elnöke, Luca di Montezemolo pedig  szerdán a Genfi Autószalonon beszélt volt bajnokukról.


“Michael nagyon fontos személy volt az életemben, és a mai napig az is. 1996-tól kezdve nagyon sok minden történt velünk, Michael pedig a nehéz időszakokban is ott állt a csapat mellett. A balesete mélységesen megdöbbentett, az együtt megélt dolgaink után a szeretetem ma is változatlan irányába. Michaelnek pedig pont erre a szeretetre és támogatásra van szüksége mindenkitől” – mondta az olasz cégvezér.
Schumacher 1996-ben, már kétszeres világbajnokként szerződött a hosszú ideje periferiális élcsapatként működő Ferrarihoz, ahol Montezemolóval, a csapatfőnök Jean Todttal, a technikai főnök Ross Brawnnal és a főtervező Rory Byrne-nel pár év alatt megállíthatatlan erőt faragtak az alakulatból. 
1999-től 2004-ig hat konstruktőri címet nyertek, Schumi pedig 2000 és 2004 között zsinórban ötször lett egyéni bajnok. A német szupersztár 2006 végén hagyta el a Ferrarit, és az F1-et is, amikor – talán a kelleténél korábban – először visszavonult.

Azt hallotta, hogy a motorsportban komoly hagyománnyal rendelkező Martini visszatér a Forma-1-be? A Williams csapatot támogatják.A részletekért kattintson!

Ferrari: Schumachernek most kell a szeretet! 3