Új jogszabályok lépnek hatályba néhány napon belül Londonban, ezek pedig esélyt teremtenek arra, hogy a közeljövőben Forma-1-es futamot rendezzen a város. Bernie Ecclestone nagy álma a verseny, már két évvel ezelőtt is lelkesen beszélt róla, csakhogy a hatályos jogszabályok szinte lehetetlenné tették volna a rendezést.


A közúti biztonságra és sebességhatárokra vonatkozó előírások felülvizsgálata elvileg a ralis és kerékpáros rendezvények szervezőinek életét könnyíti meg, de a Forma-1 is profitálhat belőle. A legnagyobb nehézség, hogy jelenleg bármilyen lezáráshoz minden területileg érintett hatóságnak hozzá kell járulnia, ahogy a sebességkorlátozás felfüggesztéséhez is. Ezt az eljárást könnyíti meg az új törvénycsomag.

Nemcsak Ecclestone, Jenson Button is nagyon örülne a versenynek. “Mindig is világos volt, hogy kissé ambiciózusak a londoni tervek, de egyszerre fantasztikusak is” – mondta a McLaren pilótája.

“Az új törvénnyel egy lépéssel közelebb kerültünk a versenyhez, ami óriási dolog lenne. Az utcák szélesek és hosszúak, az egyenesbeli sebességgel nem lenne gond, és nagyon sokféle kanyart lehetne kialakítani. Valóra vált álom lenne, ha sikerülne összehozni a versenyt!”