Ahogy mindig, a Forma-1-es teszteken látott autók még közel sem a végleges specifikációt tükrözik, a mérnökök folyamatosan fejlesztenek, jó esetben a szezon legvégéig. Az eddig látott, véletlenül sem a szépségükről híres orrok sem jelentik a végállomást, az Auto, Motor und Sport elemzése szerint hamarosan még rondább megoldások jöhetnek.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A hangyászorrok és porszívócsövek továbbfejlesztett (továbbrondított) változatai akár már a csütörtökön kezdődő bahreini teszten bemutatkozhatnak. “A szélcsatornában folyamatosan teszteljük az összes eddig látott orrkúpverziót” – mondta a Force India technikai igazgatója, Andy Green a lapnak. Ha pedig a Force Indiánál ez a helyzet, a topcsapatok még messzebbre mehetnek – vitte tovább a gondolatot az Auto, Motor und Sport szakírója, Michael Schmidt.

Az újság szerint főleg a Lotus asszimetrikus orra keltett meglepetést a mérnökök körében, mert sokan nem számoltak ezzel a lehetőséggel. Egyes alakulatok most állítólag nem középről, hanem az orrkúp jobb vagy bal oldalából induló nyúlványokkal kísérleteznek.