Mivel a család és a kezelőorvosok mélyen hallgatnak a tavaly december 29-én súlyos fejsérüléssel járó síbalesetet szenvedett Michael Schumacher állapotáról, a nagyközönség kénytelen a különböző újságok információira és az ilyen-olyan külső szakértők, orvosok spekulációira hagyatkozni.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A legfrissebb “hírrel” a német Bild állt elő, a hír pedig rossz: a 45 éves Forma-1-legenda állítólag tüdőgyulladást kapott, ami jellemző veszély a huzamosabb ideig magatehetetlenül fekvő és/vagy mesterségesen lélegeztetett betegeknél. 
Az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilótát antibiotikumokkal kezelhetik, azonban a kóma miatt legyengült szervezetre kimondottan nagy veszélyt jelent a tüdőgyulladás. Ideális esetben néhány nap után javulást kellene látni nála.
Menedzsere, Sabine Kehm nem volt hajlandó kommentálni a tüdőgyulladásos híresztelést.
Sajnos eleve az sem jó hír, hogy Schumachert továbbra is géppel lélegeztették az elmúlt időszakban, hiszen az orvosok már bő két hete megkezdték a felébresztését, pontosabban az altatók adásának felfüggesztését, de ha az ex-versenyző még mindig nem képes önmagától lélegezni, és a stimulációkra sem reagál érdemben, akkor az azt jelenti, hogy az agysérülései igen kiterjedtek és az alapvető életfunkciókat irányító agytörzs is károsodhatott. Ezt fejtegette például a Forma-1 volt főorvosa, az egyébként visszafogottan, óvatosan, a témát nagy érzékenységgel kezelő Gary Hartstein a blogján hétfőn, még a tüdőgyulladásos hírek előtt megjelent bejegyzésében. 

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Schumacher egykori ferraris csapattársa, Felipe Massa a héten elárulta, hogy Jean Todthoz és Ross Brawnhoz hasonlóan nemrég ő maga is meglátogatta a “mentorát” Grenoble-ban.
“Olyan napon mentem, amikor senki nem volt ott a sajtótól. Sokáig ott maradtam mellette, jó volt vele lenni. Egészen olyan volt, mintha csak aludna, pont, mint bármelyik alvó ember. Nagyon remélem, hogy minden rendbe jön, felébred és teljesen felépül majd!” – mondta Massa, aki elárulta, hogy közeli barátként Schumacher környezetéből naponta kap tájékoztatást a német ex-versenyző állapotáról.