A 2013-ban közel négy évtizedes Forma-1-es történetének legpocsékabb idényét teljesítő Williams már a múlt héten jelezte, hogy a terveik szerint ott lesznek az első, pontosan egy hét múlva, 28-án kezdődő jerezi teszten, azonban teljesen hivatalosan csak hétfő este erősítették meg ezt.


A grove-i alakulat a Twitteren erősített meg, hogy ott lesznek a spanyol pályán, emellett a versenyzőik beosztását is közzétették. Az immár Mercedes motorral szerelt új autót, az FW36-ost először a tavaly bemutatkozott újonc, Valtteri Bottas kapja, míg a Ferraritól érkezett veterán, Felipe Massa a gyakorlás második két napján vezet majd.
“Bejelentjük, hogy ott leszünk a pályán Jerezben. Valtteri Bottas dolgozik majd az 1-2. napon, Felipe Massa pedig a 3-4. napon megy majd a hagyományos kékre festett autóval” – írták a közösségi oldalon.
A “hagyományos kék” feltehetőleg a teszteken nem egyszer alkalmazott egyszerű sötétkék fényezésre utal, és a végső festést csak valamikor később leplezik majd le.
A Williams megerősítése után hét csapat jerezi részvétele vehető biztosra az eddigi közlések alapján: a grove-iakon kívül ott lesz a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes, a Sauber, a Toro Rosso és a Caterham. A McLaren most pénteken megtartja az online leleplezést, de egyértelműen még nem mondták ki, hogy el is utaznak Jerezbe, a még mindig nem teljesített töréstesztek pedig kételyeket ébresztenek. A Lotus biztosan nem utazik el az első tesztre, míg a Force India és a Marussia nem véglegesítette a terveit.