A legtöbb sportolónak van valamilyen babonája, rítusa, kabalája vagy egyéb, szerencsehozó rutinja; némelyek olyan komolyan veszik ezeket, hogy nélkülük nem is hajlandóak rajthoz állni. 

Michael Schumachernek több ilyen kabalája is volt, amelyeket éjjel-nappal hordott. Az egyik, egy kerámia amulett, amelyet még feleségétől kapott 1995-ös házasságkötésük után, már a baleset utáni első napokban a kórházi ágya mellett igyekezett jó szerencsét hozni a síbalesetben súlyosan megsérült, hetek óta kómában fekvő sportolónak. 
Most viszont francia hegyi mentők megtalálták Schumacher másik elmaradhatatlan kellékét, egy Shamballa-karkötőt. 
A Shamballa a tibeti legendák szerint egy csodálatos birodalom, egy szent hely, ahol annak idején Buddhát beavatták a titkos tanokba. Az ebből a legendából táplálkozó, szerencsehozó ékszer, amelyet buddhista és hinduista meditációk segítő eszközeként szoktak használni, az elmúlt években különösen népszerűvé vált a nyugati sztárvilágban. A-listás színészek, énekesek, sportolók (többek között Lewis Hamilton) hordják az egyszerű fagyöngyökből vagy éppen drágakövekből készített karkötőt. 
Schumachert annak idején elmaradhatatlan Shamballa-karkötője nélkül szállítottak kórházba, és állítólag a hegyi mentők ígéretet tettek arra, hogy megkeresik azt a családnak. Most megtalálták a bukás helyszínén a sportoló karjáról leszakadt ékszert, így az elfoglalhatta helyét a mesterséges kómában maradó Schumacher kórházi ágya mellett, a gyermekeitől kapott hajkefe és aranykereszt mellett.


Oszd meg ismerőseiddel a hírt!

Nézd meg ezt is: Baleset, hihetetlenül szerencsés végeredménnyel! (kattints a képre)


Visszatért Schumacher szerencséje! 1