Nem voltak ugyan a legjobb barátok, de Damon Hillt is sokkolta Michael Schumacher síbalesete. A hétszeres világbajnok három hete fekszik mesterséges kómában a grenoble-i kórházban, állapota továbbra is kritikus, de stabil.


Hillnek különösen a 90-es évek közepén voltak afférjai Schumacherrel, kőkeményen csatáztak a vb-címért, ettől függetlenül azonban az angol is aggódik egykori riválisáért. “Nem kérdés, hogy Michael balesete beárnyékolja az egész Forma-1-et, mert akkora alakja ő ennek a sportnak” – nyilatkozta Hill.

“Mindannyiunkat sokkolt a hír, nagyon aggódunk, és imádkozunk érte, valamint a családjáért. Michael imádja a síelést és az életet, ahogy sokan mások. Milliók mennek évről évre síelni, és nem hiszem, hogy ez változni fog.”

“Ez mindannyiunk számára egy emlékeztető, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk, és mennyire értékes az élet. Muszáj elővigyázatosnak lenni, és nyugodtan mondhatom, a versenyzők különösen óvatosak.”

“Az F1-ben a legjobbak legjobbjaival versenyzünk. Michael mindenkinek megadta az esélyt, hogy egy olyan tehetség ellen versenyezzenek, mint amilyen ő, és ezért mindannyian hálával tartozunk neki. A karrierje megosztó volt, mert a végsőkig elment a határok keresésében, de ez a sport erről szól. Sokaknak volt esélye versenyezni ellene, és ő aztán igazán versenyképes volt. Ennél többet senki nem akarhat.”