A Forma-1-es Marussia nagy előrelépést remél attól, hogy az idei szezontól kezdve a Ferrari motorjait használja. A Marussia eddigi négy idényében Cosworth-motorokat használt, a sportigazgató Graeme Lowdon szerint “nagy a különbség” a két gyártó között.


“Eddig sikeres az együttműködés, önmagában az új motortól javul a teljesítményünk” – mondta Lowdon. “A Ferrari nagyon-nagyon profi gárda, remek együtt dolgozni velük.”

“Nagyon örülök a motornak, és a kiszolgálásnak is, amit a Ferraritól kapunk. Nagyon kreatívak és segítőkészek, óriási a tudás és a tapasztalat a csapat mögött. Ezek az új motorok nagy kihívást jelentenek, de egy erős partnerrel minden kicsit könnyebb.”

Lowdon bízik benne, hogy a Marussiánál minden összeáll az első, jerezi tesztre. “Remélem, hogy összejön. Mindenki azért dolgozik, hogy ott legyen Jerezben, mert az F1-ben nagyon keveset lehet tesztelni. Ha van esély a gyakorlásra, mindenki ki akarja használni. Ezer apró komponens van, amelytől lelassulhat vagy megállhat az autó.”