Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke tisztázta Kimi Räikkönen szerepét a csapaton belül: a finn pilótának pontokat kell elvennie Fernando Alonso ellenfeleitől. Montezemolo akármennyire is diplomatikusan fogalmazott, ez egyértelműen azt jelenti, hogy a finn pilótát második számú pilótának szerződtették a továbbra is vezérként tisztelt Fernando Alonso mellé.

“Nem szeretek második lenni” – mondta Montezemolo a Ferrari hagyományos karácsonyi vacsoráján. 2014-re valóban nagy erőkkel készül a csapat: megnyílt az új szélcsatorna, technikai igazgatónak megszerezte a csapat James Allisont és több más remek szakembert, Felipe Massát pedig sikerült Räikkönenre cserélni. “A siker minden eleme összeállt” – összegezte a változásokat Montezemolo.

Lenyeli Kimi, hogy be kell állnia Alonso mögé?
Teljesen kizárt, Montezemolo ezt nagyon benézte
0% ()
Mondhatnak neki bármit, elveri a spanyolt, mint a pinty
100% (1)
Ha nagyon muszáj lesz, talán segít neki
0% ()
Van az a pénz
0% ()

Arra ugyanakkor kár számítani, hogy a Ferrari hagyja majd éles csatákat vívni a két sztárpilótát. “Kimit azért szerződtettük, mert egy gyors pilótát akartunk, akinek rengeteg a tapasztalata. De ő is tudja, hogy már karrierje második felében jár.”

“Különösen a versenyeken teljesít jól, így értékes pontokat vehet el Fernando ellenfeleitől. Kimi jelenléte nagyon fontos lesz, mert Fernando nem marad egyedül a helyezésekért és a pontokért vívott harcban.” Montezemolo ezzel egyértelműen arra utalt, hogy Massa ferraris korszaka végén már nem tudott megfelelni ennek a feladatnak.

Persze, lehet, hogy a Ferrari második számú pilótának szerződtette Räikkönent, de arra mérget vehetünk, hogy ha van esélye megelőzni Alonsót, akkor el is fog menni mellette. Montezemolo mindezek mellett arról is beszélt, hogy noha az új duplapontos szezonzáróval Alonso megnyerte volna a tavalyi bajnokságot, az újítást “túl mesterségesnek” tartja. “Nem lennék meglepve, ha hamarosan eltörölnék ezt a szabályt.”

Montezemolo azt is elárulta, hogy Stefano Domenicali csapatfőnök mindkét pilótával elbeszélgetett és tisztázta a feladatot. Mindkét pilótának a Ferrari érdekeit kell szem előtt tartania, aki nem így tesz kereshet másik csapatot.