Fernando Alonso szerint nem biztos, hogy a Ferrari jó lóra tett Kimi Räikkönen szerződtetésével. A spanyol úgy véli, hogy az olasz csapatnak nagyon fognak hiányozni Felipe Massa hasznos visszajelzései az autó fejlesztéséhez.


“Nem kérdés, hogy Felipe nagyon keményen dolgozott” – mondta Alonso. “Éjjel-nappal azon volt, hogy a csapat javítani tudjon az autó teljesítményén. Kimit nem ismerem, de úgy tartják róla, hogy nagyon keveset beszél, és egy kicsit izoláltan él. Ebből a szempontból a Ferrarinak nagyon hiányozhat majd Felipe.”

Alonso attól azért nem tart, hogy a Ferrarinál is olyan hideg viszony lesz a versenyzők között, mint a Red Bullnál a Vettel, Webber páros idejében. “Arra kell koncentrálnunk, hogy jó autót rakjunk össze a télen. Ha pedig jó lesz, mint a Red Bull, nem számít, hogy lesz-e Multi-21, Multi-35 vagy akármilyen ügy, mert a csapaton belüli hangulat nagyszerű lesz.”

Massáról a jövőre a WRC-ben szereplő Robert Kubica is nyilatkozott, aki szerint nem lehet a félelemmel magyarázni Massa hanyatlását. “Egy versenyző nem egyszerűen csak vezet” – vélekedett Kubica. “Fogadni mernék rá, hogy a félelemnek semmi köze Felipe problémáihoz, és ezt valószínűleg ő is megerősíti.”

“Az autóban ülve annyira koncentrálunk, hogy nincs is időnk félni. Sokkal komolyabb dolgok befolyásolják a teljesítményt, a balszerencse például igazi kannibál tud lenni.”