Úgy tűnik, egyre nagyobb a baj a Lotusnál, már arról is pletykálnak, hogy Eric Boullier csapatfőnök bedobta a törölközőt. Több forrás is tudni véli, hogy a francia elhagyja a komoly anyagi gondokkal küszködő istállót, miután összeveszett a tulajdonos Genii Capital vezetőivel.


“Úgy tűnik, hogy Eric Boullier felmondott” – írta a Sport Bild munkatársa. “Már nem akar felelős lenni azért a káoszért, ami ott van.” A hír állítólag egy renault-s forrástól érkezett, ami azért érdekes, mert hivatalosan a Lotus az egyetlen csapat, amelynek még nincs motorszállítója 2014-re.

Ugyan mindenki biztosra veszi, hogy továbbra is Renault-motorokat használ a gárda, erről gyári megerősítés még nem érkezett, sőt a Renault a hírek szerint össze is pakolta Enstone-ba telepített felszerelése egy részét. Ez akár lehetséges szakításra is utalhat.

Az F1 Racing újságírója, Anthony Rowlinson úgy tudja, hogy Boullier a Force Indiához igazol, ahol jövőre Nico Hülkenberg és Sergio Perez főnöke lehet. “Ugyanaz a kismadár csiripelte, aki jó előre megsúgta Perez szerződtetését” – írta Rowlinson.

A Lotus hivatalosan nem kommentálta a híreket, nagy a csend a csapat körül, Boullier is csak amolyan kötelező jelleggel tagadta a híreket. “Nem kaptam ajánlatot semmilyen más csapattól, és nem mondtam fel” – írta a csapatfőnök a Twitteren.