Sebastian Vettel és a Red Bull hiába tiltakozott a következő szezon nagy újítása ellen, 2014-től dupla egyéni és konstruktőri pontokat osztanak az utolsó versenyen. A szurkolók és szakemberek többségének sem tetszik az új szabály, a Force India frissen igazolt pilótája, Sergio Perez azonban támogatja a módosítást.


“Lesznek, akiknek tetszeni fog, és lesznek, akiknek nem. Én a pozitívumokat látom ebben” – mondta Perez. “Sokkal izgalmasabb lesz az utolsó verseny, minden a feje tetejére állhat, senki nem vehet semmit biztosra. Ez szerintem jó, nekem nincs bajom a szabállyal.” Ez, persze, nem is csoda, akik nem tartoznak a közvetlen élmezőnyhöz, azok akár jól is járhatnak majd.

Perez elárulta azt is, hogy saját állandó rajtszáma a 11-es lesz, gokartos évei emlékére. A pilótáknak még karácsony előtt jelezniük kell az FIA felé, hogy melyik számot választották: Fernando Alonso állítólag 14-es, Kimi Räikkönen 7-es lesz, Nico Rosberg pedig a 6-ost szeretné, mert édesapja is ezzel lett világbajnok.