Bernie Ecclestone ellen hamarosan újabb per indulhat Angliában, de lehet, hogy teljesen feleslegesen. Az üzletember ellen jelenleg két eljárás van folyamatban, a német ügyészség még mérlegeli, hogy vádat emel-e vesztegetés miatt, a Constantin Medien 140 millió dolláros kártérítési pere ugyanakkor már fut Londonban.


A Constantin a már jogerős börtönbüntetését töltő egykori BayernLB-bankár, Gerhard Gribkowsky állítólagos 44 millió dolláros megvesztegetése miatt perel. A cég szerint Gribkowsky a kenőpénz hatására értékelte alul az F1 értékét, így a CVC 1,1 milliárd dollár helyett 767 millió dollárért kaparintotta meg a kereskedelmi jogokat, amely a neki járó tízszázalékos jutalék miatt nagy veszteséget jelentett a médiacégnek.

A legújabb, 400 millió dolláros kártérítési eljárást a BayernLB tervezi elindítani Ecclestone ellen, de a banknak időben kell lépnie, mert jelenleg az üzletembernek áll a zászló a constantinos perben. Ecclestone mindig is azt mondta, nem megvesztegette a bankárt, hanem azért fizetett neki, mert megzsarolta, és úgy tűnik, hogy a bíró hisz is neki.

“Megalapozottabbnak tartom azt az elképzelést, hogy a kenőpénzt azért fizette ki, mert meg akart szabadulni a bankoktól, mint azt, hogy azért, mert alul akarta becsültetni a részesedés értékét” ? mondta a Guardian újságírójának, az Ecclestone-nal egyébként híresen jó viszonyban álló Christian Syltnek az ügyben eljáró bíró. A bankok állítólag el akarták távolítani a sorozat éléről Ecclestone-t, míg a CVC támogatásáról biztosította, ezért akarta a cég kezébe passzolni az F1-et.