Nagy a baj a Lotusnál: amellett, hogy a csapat a decemberre meghirdetett gumiteszten nem tud részt venni, úgy tűnik, hogy az új autó elkészítésével is csúszásban van. A Lotus annyira kétségbeesett, hogy azt kérte riválisaitól, hogy egy héttel halasszák el az első, jerezi téli tesztet.

A Lotus a nagy szabályváltoztatásokról is döntő, hétfői párizsi ülésen dobta be a kérést, de nem számíthat semmi jóra. “Mindenki tisztában van az első januári teszt dátumával, mindenki ennek megfelelően ütemezte a munkát” – mondta a Speed Weeknek az egyik anonimitást kért csapatfőnök. “Ha valaki nem készül el időben, az nem tartozik senki másra.”

Egy másik csapatfőnök alig harminc százalékra becsülte annak esélyét, hogy a többiek belemennek a Lotus kérésébe. Közben kiderült az is, hogy noha az FIA bejelentése szerint a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a Toro Rosso, a Force India és a McLaren teszteli majd Bahreinben a 2014-es gumikat, utóbbi két csapat valójában nem lesz ott a teszten. Ezt a McLaren szóvivője megerősítette.