A duplapontos utolsó futam bevezetése is éppen elég komoly szabályváltoztatást jelent 2014-re, így talán nem is baj, hogy egy újabb nagy módosítást nem vezetnek be. A Pirelli szerette volna elérni, hogy legalább két kötelező kiállást vezessenek be a Forma-1-ben, hogy biztosan ne legyenek olyan unalmas versenyek, mint a komplett mezőny által egy kiállással végigcsinált Amerikai Nagydíj.


Noha a csapatok is egyetértettek abban, hogy az egykiállásos versenyek riasztóak lehetnek a nézők számára, az F1 stratégiai sokszínűségét is meg akarták őrizni. Az új szabály bevezetése csak egyhangú támogatással lett volna lehetséges, erre azonban végül esély sem volt. Jövőre is csak annyi megkötés lesz, hogy a keményebb és a lágyabb gumit is használni kell a versenyen.

Noha a Pirellinek marketingszempontból valószínűleg nem tett túl jót az idei szezon, Bernie Ecclestone szerint jó munkát végzett a gyártó. “A Pirelli fantasztikusan dolgozott” – írta Ecclestone a hivatalos F1-szezonösszefoglaló előszavában.

“Eredetileg is azt mondtam, nem akarunk olyan gumikat, amelyek végigbírnak egy egész versenyt. Ehelyett olyanokat kértem, amelyekről senki nem tudja, meddig fogják bírni. Valami ilyesmi lesz a helyzet az új motorokkal is jövőre.”