Valóra vált a Pirelli álma, már biztos, hogy a 2014-es előszezoni tesztek előtt külön gumitesztet is tartanak decemberben. A Pirelli már Brazíliába is elvitte jövő évi keverékeinek prototípusait, Interlagosban az időjárás miatt nem lehetett tesztelni a gumikat.


A Pirelli azonban ragaszkodott ahhoz, hogy legyen egy decemberi gumiteszt, mert a gyártó nem szeretett volna még egy olyan fiaskót, mint amilyenbe az idén futott bele: az év közepén kellett változtatnia az abroncsok szerkezetén.

Ugyan a jövő év elejéig elvileg teszttilalom van, az FIA engedélyével a háromnapos bahreini teszt idejére ezt felfüggesztik. A december 17-19-i tesztre a Pirelli minden csapatnak küldött meghívót, ám furcsa módon csak hat istálló vállalta a részvételt.

A Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren mellett a Force India és a Toro Rosso lesz ott Szahírban, a Caterham, a Marussia, a Williams, a Sauber és a Lotus hiányozni fog. Utóbbi kimaradása arra utal, hogy az anyagi gondok a feltételezettnél is súlyosabbak, jövőre nagyot zuhanhat az alakulat.