Fernando Alonso és Sebastian Vettel is úgy látja, hogy a jövőre életbe lépő szabályváltozások hatására az ideinél nagyobb szerepet kapnak a pilóták. Azok kerülnek előnybe, akik gyorsan alkalmazkodni tudnak az új körülményekhez.


“Na, majd kiderül, hogy milyen vezetési stílusra lesz szükség” – utalt Alonso a V6-os turbómotorok érkezésére, és hogy a pilótáknak szigorúan korlátozott benzinmennyiséggel kell végigcsinálniuk a versenyeket. “Remélem, hogy jövőre a pilóták lesznek fontosabbak, a mérnököknek pedig kisebb szerep jut.”

Vettel egyetért Alonsóval, hogy a pilóták szerepe felértékelődik. “Képzeljük csak el, száz kiló benzinnel kell végigcsinálni egy egész versenyt” – fogalmazott Vettel. “Lehetséges, hogy teljesen más technikára lesz szükség ahhoz, hogy gyorsan menjünk, de a benzinnel is spóroljunk.”

Nico Hülkenberg szerint csak jövőre derül ki, milyen is lesz az F1. “Amíg nem indul el a szezon, mindenki csak találgathat arról, mi lesz” – nyilatkozta a német, aki a Ferrari és a Lotus helyett a Force Indiába ülhet át jövőre. “Teljesen új korszak kezdődik a Forma-1-ben, a Red Bullnak és a többi nagynak azonban van elég erőforrása ahhoz, hogy a csúcson maradjon.”