Az F1-ből kiszállt Mark Webber helyére 2014-ben fiatal honfitársa, Daniel Ricciardo kerül a Red Bullhoz. Az ausztrál pilóta két és fél szezonnyi tapasztalatával ugyan nem mondható már zöldfülűnek, de így is óriási kihívás áll előtte, hiszen a négyszeres világbajnok “nyerőgép”, Sebastian Vettel mellett kell majd helytállnia.
A 2007-ben a McLarennél újoncként a kétszeres világbajnok, aktuális címvédő Fernando Alonso mellé ültetett Lewis Hamilton a saját példáján keresztül az azonnali támadásra biztatja Ricciardót. Ő már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj rajtjánál megelőzte a spanyolt.


“Amikor Ron (Dennis, csapatfőnök) azt mondta, jóval lassabb leszek Fernandónál, úgy gondoltam, nincs igaza. A Forma-1-es karrierem szempontjából a lehető legjobb dolog volt, hogy rögtön az első futamtól támadtam” – mondta a brazil Totalrace-nek a 2008-as bajnok, hozzátéve, hogy örömmel látná ugyanezt a Red Bull-os ausztráltól is.
“Nyilván nem kötelező (az első kanyarban előznie), de nagyszerű lenne. Persze remélhetőleg én csak a visszapillantómból látom majd!” 
Hamilton hozzátette, hogy bár meglepte Ricciardo előléptetése, amikor a Red Bull a legnagyobb nevek közül is választhatott volna, látja a logikát a csapat lépésben:
“Meglepődtem, amikor bejelentették, de mivel ott van az utánpótlás-nevelő csapatuk, pont arra, hogy az ifjoncok tapasztalatot gyűjtsenek, öröm látni, hogy működik is a dolog. Jó autóba ül majd, sokan nagyon szívesen lennének a helyében – nem én, nekem már így is jó autóm van. Szóval drukkolok neki, és remélem, hogy bírja majd a nyomást, ami mindig nagy, ha fiatal pilótaként kerül, valaki egy élcsapathoz. De szerintem jól teljesít majd.”