Mark Webber idei visszavonulását követően Jenson Button lesz a mezőny második legöregebb (Kimi Räikkönen után), egyben legtapasztaltabb versenyzője 2014-ben. 
A 2000 óta versenyző angol ötödik, egyelőre utolsó szerződéses szezonját kezdi majd a McLarennél, de úgy gondolja, jó néhány következik még azután is, maradni akar az új turbókorszakban.


“A 2014-es szabályváltozások, majd a 2015-ben érkező új motorpartnerünk, a Honda miatt izgalmas évek következnek a Forma-1-ben, szóval a következő pár idényben még mindenképp szeretnék itt lenni. Most 33 éves vagyok és 14 szezont töltöttem az F1-ben. Észbontóan soknak tűnik, 20 éves újoncként el sem tudtam képzelni, hogy a 30-as éveimben is versenyezni fogok még” – idézte a Daily Mail a 2009-es bajnokot.
“Bár most itt a hülye szakállam, azért még ma is fiatalnak érzem magam, úgy érzem, sokat adhatok még a sportágnak” – tette hozzá.
Button és a McLaren mögött siralmas év áll, 2013-ban több mint három évtizedes mélypontra jutottak azzal, hogy egyszer sem sikerült a dobogóra jutni. Button ennek ellenére hisz benne, hogy jövőre megint győztesek lehetnek.
“Az ideihez hasonló pocsék évből nagyon sokat lehet tanulni, és ha tanulunk a hibákból, akor csak erősebbek leszünk. Ez az idény összekovácsolta a csapatot.”
“Győzelem jövőre? A válasz egyszerű: igen. A Red Bull nagyszerűen dolgozott, négyszer nyertek egymás után. De a szabályok nem is nagyon változtak az elmúlt négy évben, most viszont nagy változás következik. 2014-nek úgy indulok neki, hogy győzhetünk. Aztán hogy sikerül-e valóban győztes autót építenünk, majd elválik.”