Tény, hogy a Lotus versenyképes volt az idén, de könnyen megtörténhet, hogy a csapat a középmezőnybe zuhan vissza jövőre. Miközben a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes és a McLaren hónapok óta szimulátorozik a 2014-es autóval, a Lotus még el sem kezdte a munkát.


A Lotusszal kapcsolatban hónapok óta csak rossz hírek jönnek, a több tízmillió eurós adóssággal küzdő alakulat nagy ígéretnek tűnő üzlete sem jött össze a Quantum Motorsportsszal. Ezzel magyarázható, hogy Nico Hülkenberg helyett a pénzeszsák Pastor Maldonadót igazolta le a gárda.

Tulajdonképpen a tesztpilóta Nicolas Prost Twitter-üzenete árulta el, hogy a Lotus még sehol sem tart a 2014-es munkával. A francia azt írta a héten, hogy vége a munkának a 2013-as specifikációjú géppel, mostantól “teljes erővel” a 2014-es autóra koncentrálnak.

Amikor Romain Grosjeant szembesítették az infóval, a pilóta elismerte, hogy még nem is vezette az új Lotust a szimulátorban. “Remélem, december vége felé megtehetem” – mondta Grosjean.

“Azért van ez a kis csúszás, mert a szimulátor új eszköz számunkra. Még dolgozunk rajta, hogy a lehető legpontosabb legyen. Amint sikerült megtalálnunk az összhangot az autó pályán mutatott és szimulátorban tapasztalt teljesítménye között, azonnal elkezdjük a munkát a jövő évi autón.”