Igaz, hogy Bernie Ecclestone nagy rajongója Fernando Alonsónak, de az üzletembert elkeserítette a spanyol nyári szünet utáni teljesítménye. Ecclestone úgy látja, hogy Alonso lélekben hamar feladta a harcot, ami szerinte arra utal, hogy a kétszeres világbajnok egy ideig valóban új csapatot keresett magának.


Noha Alonso volt Sebastian Vettel legközelebbi riválisa az idén, így is 116 pontos hátrányban fejezte be a világbajnokságot. Alonsót az utolsó nyolc hétvégéből ötször még csapattársa, Felipe Massa is megverte az időmérőn.

“Egy kicsit csalódtam Fernandóban, mert nagy támogatója vagyok neki és a Ferrarinak is” – írta Ecclestone a hivatalos F1-es szezonösszefoglaló előszavában. “Úgy érzem, egy kicsit feladta a harcot, ami bizonyíték arra, hogy új csapatot keresett magának.”

Ecclestone nem tudja, hogy mi lehetett a háttérben a Ferrarinál. “Jó kérdés, hogy a csapat miatta nem elég versenyképes, vagy bizonyos vezetők nem végezték el rendesen a munkájukat. Csak az biztos, hogy Fernando olyan autót érdemel, amely képes versenyeket nyerni.”

Alonso a pletykák szerint a Red Bull-lal és a McLarennel is tárgyalt az idén, a wokingiak 2015-re, az újabb hondás időszak első évére nagyon szeretnék leigazolni.