A Pirelli hiába vitte el a Brazil Nagydíjra 2014-es abroncsainak első prototípusait, a csapatok az időjárás miatt nem tudták kipróbálni a gumikat. A Pirelli az idei szitokáradatot megelőzendő semmiképp sem akar tesztelés nélkül nekifutni az előszezoni teszteknek, és a csapatok is szívesen kipróbálnák az új abroncsokat.

Decemberi gumitesztre készülnek az F1-ben 1
Decemberi gumitesztre készülnek az F1-ben 2

Decemberi gumitesztre készülnek az F1-ben

Decemberi gumitesztre készülnek az F1-ben

Decemberi gumitesztre készülnek az F1-ben 4
Fotó megosztása:
Decemberi gumitesztre készülnek az F1-ben 5


A Pirelli eredetileg a McLaren bevonásával, Bahreinben tartott volna a 2014-es gumik továbbfejlesztésére irányuló tesztet, de ez ellen természetesen számos csapat tiltakozott. “Szerencsétlen lenne, ha egy csapat a többi kizárásával tesztelhetné az új gumikat” – nyilatkozta Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke.

A Brazil Nagydíj helyszínén, Niki Lauda kezdeményezésére összeültek a csapatfőnökök, valamint Bernie Ecclestone és a Pirelli sportigazgató Paul Hembery, a téma egy decemberi gumiteszt tető alá hozása volt. A csapatok között nagyjából konszenzus van a kérdésben (az idei autókkal gyakorolnának), a teszteléshez azonban szükséges az FIA-elnök Jean Todt hozzájárulása is.

Dönteni a héten kellene, a csapatok ezt logisztikai okokkal magyarázták. A teszt költségeit a Pirelli állná, a csapatoknak csak annyiba kerülne, hogy odaküldenek egy autót. Egyelőre rejtély, hogy Todt belemegy-e a dologba.