Az olasz istálló szép gesztusokkal búcsúztatta a brazil pilótát, bár már megvolt a hivatalos ünneplés Olaszországban, a hazai pályán utolsó Ferraris versenyét futó Massának itt is megköszönték a közös munkát. A nagy alkalomra egyedi, vörös sisakkal készült, de sajnos ez sem hozott szerencsét, a remélt dobogós ünneplés végül meghiúsult. Pedig még Fernando Alonso is megígérte, hogy maga elé engedi csapattársát, ha úgy hozza a sors.

A kiemelkedő búcsúszereplés elmaradásában a bokszutca-áthajtásos büntetés is szerepet játszott, Massa felháborodottan vette tudomásul a büntetést, de biztos megenyhült, amikor a futam végén hitvese csókkal várta.

F1: Gumifüsttel és pezsgővel búcsúzott Massa 1

A Ferrari is mindent megtett, hogy emlékezetes legyen Massa utolsó versenye az istálló színeiben, a rajtrácsra való kigurulása során sorfalt állva, tapssal lepték meg a brazilt.

F1: Gumifüsttel és pezsgővel búcsúzott Massa 2

A nyolc éven át a csapatnál versenyző, 2008-ban majdnem világbajnoki címet nyerő pilótát végül koccintással búcsúztatták.

F1: Gumifüsttel és pezsgővel búcsúzott Massa 3

Azért a közönség is kapott némi extrát, ha már a pezsgőlocsolás elmaradt, legalább a Sebastian Vettel által legalizált gumifüstülés adta lehetőséggel élve Massa is lemészárolta a hátsó tengely Pirelli papucsait.