Bár a hét elején felröppent, hogy Nico Hülkenberg megegyezett a Force Indiával 2014-ről, úgy tűnik, a hír kacsa volt. A Force India főnöke azt mondta, decemberig nem dönt, és egyelőre a Lotus sem ugrott rá a pénzes Pastor Maldonadóra. A Sauber szintén messze van még a pilótafelállás lefixálásától.
A szezonzáró Brazil Nagydíj előtt Hülkenberg is megerősítette, hogy továbbra is csak keresi a lehetőségeket, és még az is a pakliban van, hogy kimarad a Forma-1-ből a jövő évre.
“Azt hiszem, valóban van ilyen veszély, szóval észnél kell lenni, nyitott szemmel kell járni, de azért vannak lehetőségek, több csapat is érdeklődik. Ez a fő, amíg ez megvan, addig jó az esélyem, hogy maradni fogok.”
Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb! 1
Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb! 2

Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb!

Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb!

Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb! 5
Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb! 6
Fotó megosztása:
Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb! 7


“Nem arról van szó, hogy csak a Lotus és a Quantum (a reménybeli befektető – a szerk.) megegyezésére várok, nem így van. Az érdeklődő csapatokkal való tárgyalás, a megfelelő feltételek kialakítása zajlik. A Lotus-ügy már hetek óta folyik, de nem arról van szó, hogy minden nap várom a hívásukat.”
A már a 2010-es bemutatkozása óta a jövő egyik sztárjaként számon tartott német nem tagadja, hogy bosszantó és nehezen érthető, miért van ilyen nehéz helyzetben, miért nincs még helye egy élcsapatnál:
“Igen, egy kicsit csalódott vagyok, másrészt viszont ez még csak a harmadik idényem volt, másoknak sokkal tovább kell várniuk, hogy eljöjjön a nagy lehetőség. Persze türelmetlen az ember, szeretne minél előbb versenyképes autóba ülni, de az is valami, ha legalább van egy biztos hely.”
“A Ferrarival majdnem összejött, de aztán nem vált valóra a közismert okok miatt” – utalt arra, hogy nyáron már csak a szerződés aláírása hiányzott, de Maranellóban végül Kimi Räikkönent választották. “A McLaren – nos, nem is tudom, őket nem nagyon érdekeltem. Hogy miért, nem tudom.” 
Hülkenberg furcsa helyzetéről a mostanában a némettel jó néhányszor csatázó Fernando Alonsót is megkérdezték. A kétszeres bajnok Ferrari-pilóta sem érti a dolgot.
Alonso: Hülkenberg az egyik legjobb! 8


“Szerintem Nico a mezőny egyik legjobb versenyzője. Én már három évvel ezelőtt is ezt mondtam, mostanában pedig végre mások is rájöttek. Nagyszerű munkát végez, de ez nem meglepő, már (2010-ben, a Williamsnél) is szépen ment. Az akkori, nehéz körülmények között megszerzett pole pozíciója mutatta a tehetségét. Reméljük, hogy versenyképes autója lesz jövőre!”