Jelenlegi csapattársa, Jenson Button szerint bármelyik csapatnak érdemes lenne megfontolnia Sergio Perez leigazolását. A mexikói elismerte, hogy a McLaren segít neki a csapatkeresésben, de az opciók korlátozottak, sereghajtóhoz pedig nem hajlandó igazolni.

Perez simán lelép a Forma-1-ből 1
Perez simán lelép a Forma-1-ből 2

Perez simán lelép a Forma-1-ből

Perez simán lelép a Forma-1-ből

Perez simán lelép a Forma-1-ből 4
Fotó megosztása:
Perez simán lelép a Forma-1-ből 5


“Valóban segítenek nekem, de az is igaz, hogy nehéz már olyan helyet találni, amely igazán motiválna az F1-ben maradásra” – mondta Perez. “Egyáltalán nem akarok gondolkozni egy marussiás vagy caterhames lehetőségen, ezzel nem mozdulna előre a karrierem, ennél több van bennem. Más opciót kellene találnom.”

“Egyelőre még nem gondolkoztam azon, hogy más szériában versenyezzek, de ha eljutunk eddig a pontig, mindent fontolóra veszek. A következő néhány napban szeretnék döntést hozni. Imádom a sportot, de sok olyan dolog is van, amit nem szeretek a Forma-1-ben. Csak azért, hogy itt legyek, nem maradok, versenyképes lehetőségre vágyom, ahol megmutathatom a tehetségem. Olyan helyet szeretnék, ahol a bajnokságért küzdhetek, ami még mindig a célom.”

Button szerint Perez bárki számára jó választás lenne. “Úgy érzem, Checo rengeteget tanult ebben az évben” – nyilatkozta Button. “Két év tapasztalattal érkezett, de így is rengeteget tanult. Nem sok közöm volt a döntéshez, hogy ki ül a másik McLarenbe, csak annyit mondhatok, hogy Checo remek munkát végzett idén.”

“Az eddig összeszedett tapasztalata alapján Checo bármelyik csapatnak hasznára lenne. Minden olyan alakulatnál, ahol van szabad hely, fontolóra kellene venni a leigazolását, mert nemcsak gyors, a Kevin Magnussenről szóló bejelentés utáni időszak megmutatta, hogy intelligens is. És ebben a sportban nemcsak gyorsan kell vezetni, az egész csomagot kell nézni.”