Sebastian Vettel a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon újabb Forma-1-es rekordot zsebelt be, amikor sorozatban nyolcadik futamgyőzelmével túlszárnyalta Michael Schumacher 2004-es hetes szériáját.


A négyszeres bajnokot láthatóan-hallhatóan nagyon meghatotta az eredmény, nehezen fogta fel, hogy gyerekkori “bálványa” fölé emelkedett ebben a tekintetben.
“Most hallottam erről először” – reagált a német RTL-nek Schumacher arra, hogy Vettel a bálványának nevezte. “Biztos vagyok benne, hogy gyerekkorában a tévé előtt ülve figyelte, hogy mit is csinálok, azonban az külön jólesik, hogy még manapság is hívogat, kérdez.”
A német hozzátette, hogy mára a Red Bull-os még a többi bajnok közül is kimagaslik: “Ha megnézzük, mennyire egyenletesen teljesít, ez egészen egyedi. Van jó pár igazán jó versenyző a mezőnyben, de az rendkívüli, hogy valaki ennyire hatékonyan tudja kézben tartani az F1 összes aspektusát.”
“Mindig is úgy gondoltam, hogy a rekordok arra valók, hogy megdöntsék őket. Világos, hogy Sebastian képes lehet hét bajnoki címet szerezni, még ma is fiatal és sikerre éhes, és talán még tovább is juthat. Én drukkolok neki!”