A hétvégi Brazil Nagydíjra a Pirelli Austinhoz hasonlóan a két legtartósabb keverékét, a közepest (fehér) és a keményet (narancs) szállítja majd, igaz, az texasi helyszínen látottnál izgalmasabb verseny jöhet, hiszen az interlagosi pálya jellege és a mindig levegőben lógó eső rendesen meg szokta kavarni a dolgokat.
A mostani kiosztásnál fontosabb, hogy a Pirelli a szezonzáróra elviszi a legújabb 2014-es prototípusait is, a csapatok autónként egy-egy szettet kapnak az első két szabadedzésre a jövő évi konstrukciójú és új közepes keverékű abroncsokból. 
F1: Pénteken jönnek a 2014-es gumik 1
F1: Pénteken jönnek a 2014-es gumik 2

F1: Pénteken jönnek a 2014-es gumik

F1: Pénteken jönnek a 2014-es gumik

F1: Pénteken jönnek a 2014-es gumik 5
F1: Pénteken jönnek a 2014-es gumik 6
Fotó megosztása:
F1: Pénteken jönnek a 2014-es gumik 7


“Brazíliára a közepes és a kemény keveréket választottuk, hogy helyt tudjanak állni az interlagosi pálya követelményeinek. Brazíliában sok mindenre kell odafigyelni: a pár évvel ezelőtti újraaszfaltozás ellenére a pálya továbbra is elég huplis, így nehéz elérni az ideális tapadást, és a pilótáknak is igen megterhelő ez” – magyarázta a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.
“Ahogy tavaly, idén is lehetőséget adunk a csapatoknak, hogy a pénteki edzéseken teszteljék a jövő évi gumikat, hiszen 2014-ben alapvető műszaki változások jönnek. Brazília a Pirelli legnagyobb piaca, szóval alig várjuk, hogy ott legyünk, méghozzá egy olyan futamon, amely lezár egy technikai korszakot!” – tette hozzá.